Skip to main content
Belgische kmo’s creëerden meer dan 20.000 jobs in eerste jaarhelft!

Als ontwikkelaar van bedrijfsvastgoed is BVI.BE  fier mee te mogen dragen aan de groei van KMO’s in België. Dankzij onze Business Parks geven we de mogelijkheid aan bedrijven hun activiteiten op de beste manier uit te oefenen en helpen we hun met de groei van hun bedrijf. Heel wat nieuwe jobs worden zo gecreëerd. Bovendien biedt het kansen voor de oudere generatie om hun know-how in eigen regio door te geven aan de jongere generatie en worden er opportuniteiten verwezenlijkt om iedereen te laten flexwerken. 

Artikel: source: HLN 

Belgische kmo’s creëerden meer dan 20.000 jobs in eerste jaarhelft

De tewerkstelling bij de Belgische kmo’s is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3 procent toegenomen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de stijging bijna dubbel zo groot. Dat meldt HR-dienstverlener SD Worx.

“Dit tweede kwartaal is merkelijk beter dan vorig jaar”, zegt Annelies Rottiers, strategisch adviseur adviseur kmo’s bij SD Worx. “Het jaar is sterk ingezet qua tewerkstelling bij onze kmo’s en deze trend houdt aan. We schatten voor de eerste jaarhelft een positieve jobaangroei van meer dan 20.000 jobs bij Belgische kmo’s tot 100 medewerkers.

Die groei is het sterkst bij kleinere kmo’s met tot 50 werknemers. Vooral Vlaanderen kent dit kwartaal een groei, met Oost- en West-Vlaanderen op kop. Het aandeel min-25-jarigen kende een terugval, maar het aandeel 55-plussers steeg sterker, vooral in Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen. Ook juni lijkt (nog) niet de periode om schoolverlaters aan te trekken.”

Sectoren

SD Worx stelt de groei vooral vast in de horeca, quartaire sector (onderwijs, zorgsector, creatieve sector, sport en recreatie) en financiële dienstverlening (exclusief verzekeringen), al zijn er regionale verschillen. In de sectoren textiel, chemie, vervaardiging van producten en machines en transport, in de groot- en kleinhandel en de verzekerings-en adviesbureaus was er in het tweede kwartaal een terugval waar te nemen.

BVI.BE – Parc de l’Europe, Wavre