Skip to main content

Samen met de stad Waver en inBW ontwikkelt BVI.EU
een nieuw bedrijvenpark dat focust op life sciences

De ambitie om een bedrijvenpark te ontwikkelen dat inzet op de hele waardeketen van AI-gestuurde en traditionele spelers in biotech en gezondheidstechnologie, past in het wereldwijde belang van die sector en sluit aan op verschillende, reeds aanwezige troeven: de nabijheid van universitaire sites, zowel Waalse, Vlaamse als Brusselse en de reeds aanwezige concentratie van innovatieve bedrijven die actief zijn in life sciences (Bio-Med-Pharma) en het toekomstige belang van die sectoren. Ontdek Quantum Biospace by BVI.EU

Bedrijvenhub

Op het terrein van totaal 17 ha (in een zone van gemengde economische activiteit), tussen de Chaussée des Collines et de Chaussée de Bruxelles in Waver ontwikkelt BVI.EU  Quantum Biospace. Met 63.000 m² aan vastgoed op maat van bedrijven uit de biotech, deeptech, medtech,pharmatech, … maar ook op ambachtelijke en industriële kmo’s, evenals grote Belgische en internationale bedrijven om er hun  laboratorium, productiehal, kantoor en/of opslagruimte te vestigen.

 

Dienstenhub

Naast de ‘bedrijvenhub’ wordt er een ‘dienstenhub’ ontwikkeld met 5500m² aan gebouwen met ruimte voor een hotel (72 kamers), een kwaliteitsrestaurant en een evenementenzaal met een capaciteit van 300 personen. Dit alles in een groene omgeving met ruime parkeergelegenheid en ontspanningsmogelijkheden.

Ligging

Quantum Biospace is een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein Waver Noord dat in 1969 werd aangelegd en sindsdien geleidelijk aan is uitgebreid. De site huisvest nu 380 bedrijven uit uiteenlopende sectoren, biedt werk aan 10.000 mensen en is een kweekvijver van innovatieve projecten in tal van domeinen waarin de hier aanwezige bedrijven actief zijn.

Met de E411 op 1 km, het station op 2km, de luchthaven Brussel op minder dan 50km (30 minuten)  en die van Luik op 80km is de site bijzonder goed bereikbaar.

Op de site zelf is er ruimte voor elektrisch auto- en fietsdelen en zullen er meer dan 2km aan fietspaden en wandelpaden worden voorzien.
voorzieningen

Opportuniteiten

De site kan er tot 25.500m² aan kantoren, loboratoria, clean rooms, enzoverder ontwikkeld worden startende van 5 tot 5000m² voornamelijk voor Onderzoek & Ontwikkeling.

Daarnaast is er ruimte voor 32.500 m² aan industriële faciliteiten met gemakkelijke toegang voor logistieke operaties, met inbegrip van een
5.000 m² iconisch kantoorgebouw.

Info aanvragen