Skip to main content
Capture d’écran 2024-02-15 à 10.24.18

BVI.EU verwelkomt 40 bedrijven in het gloednieuwe kmo-park 

BVI.EU, de specialist in de ontwikkeling van duurzame kmo-parken, gemengde bedrijvenparken en build-to-suitprojecten, kondigt trots aan dat het Woudpark Green Business Park in Genk heeft opgeleverd. De projectontwikkelaar verwelkomt maar liefst 40 bedrijven uit allerlei sectoren en heeft op een na alle units verkocht. Voor een b2b-showroom met kantoor- en opslagmogelijkheid, gelegen aan de straatzijde en gekenmerkt door zijn hoogwaardige architecturale afwerking, kunnen ondernemers nog bij BVI.EU terecht. 

Woudpark Green Business Park is een modern bedrijvenpark van 27.800 m², gelegen op het industrieterrein Genk-Noord, in hartje Limburg. Met drie grote troeven: energie-efficiëntie, duurzaamheid en werkcomfort. Dit nieuwe park met een veertigtal kmo-units biedt bedrijven de noodzakelijke infrastructuur voor hun ontwikkeling en vormt zo een belangrijke steun voor de plaatselijke economie. Kemea, het Genkse Yamaha-motorcrossteam uit de MX2-klasse, koos het park een tijd geleden al uit als nieuwe uitvalsbasis. Maar ook bedrijven zoals BDetaild hebben hun gading gevonden bij BVI.EU.  

“We waren op zoek naar een moderne en duurzame locatie om te ondernemen en te groeien, en hebben bij BVI.EU de ideale partner gevonden”, vertelt Tibo Libbrecht, zaakvoerder van BDetaild. “Het is fantastisch dat het gebouw met ons mee kan groeien, zowel qua omvang als qua bezetting. Dat is de flexibiliteit die we zoeken. BVI.EU heeft ons van A tot Z geholpen en ons volledig ontzorgd, waardoor we ons tijdens het proces konden blijven focussen op onze business.” 

Boost voor Limburg 

Genk is de op twee na grootste industriestad van Vlaanderen en heeft een groeiende economische dynamiek. Projectontwikkelaar BVI.EU heeft met dit bedrijvenpark nieuwe mogelijkheden voor investeerders en bedrijven die zich in de regio willen vestigen, gecreëerd. Een mooie aanvulling voor de industriële bedrijvigheid en havenactiviteit die er al zijn. 

Burgemeester van Genk Wim Dries is opgetogen: “Ondernemers hebben nood aan de juiste accommodatie en faciliteiten om een business op te starten of te laten groeien. Het bedrijvenpark vormt een welgekomen ruggensteun voor lokale ondernemers. Het biedt een mooie kans om de Genkse positie als derde grootste industriestad in Vlaanderen en de belangrijkste industriegemeente van Limburg te versterken.” 

Michel Meers, oprichter van BVI.EU, treedt hem bij. “Voor BVI.EU is Woudpark Green Business Park het eerste bedrijvenpark in Limburg en onze ambitie in de provincie is groot. We zijn dus actief in vier van de vijf Vlaamse provincies. Daar ben ik echt fier op, want de nood is hoog bij lokale ondernemers en wij kunnen hen de ideale werkomgeving bieden. Het is in deze moeilijke socio-economische tijden niet evident om projecten te ontwikkelen, maar wij blijven ervoor gaan. Bedrijventerreinen zorgen niet alleen voor economische groei, maar creëren ook jobs. Per honderd vierkante meter aan gebouwen zijn er gemiddeld twee voltijdsequivalenten aan het werk in onze parken.” 

Kemea bedrijfsgebouw 

Kemea, het Genks motorcrossteam dat fungeert als fabrieksteam van Yamaha in de MX2-klasse met onder meer Jago Geerts in de rangen, heeft een speciaal plekje in het park. BVI.EU heeft voor Kemea een built-to-suitgebouw (een bedrijfsgebouw op maat) ontwikkeld met 3.015 m² aan workshopfaciliteiten en 1.500 m² aan kantoren en een conciergewoning. 

Meer dan 8.000 m2 kmo-units 

Woudpark Green Business Park bestaat uit 8.344 m² kmo-units die op zich weer voor 2.315 m² aan mezzanines bevatten. De kmo-units kunnen dienstdoen als opslag- of productieruimte en zijn te combineren met een kantoor. Maar ook een b2b-showroom kan perfect in een of meerdere units ondergebracht worden. 

Duurzame ontwikkeling 

Woudpark is een modern bedrijvenpark dat rekening houdt met alle aspecten van duurzame ontwikkeling. Het is voorzien van voetgangers- en fietspaden, een snelle glasvezelverbinding, LED-straatverlichting en landschapsarchitectuur met inheemse fauna en flora. 

Ideaal gelegen in hartje Limburg 

Woudpark Green Business Park ligt uitstekend, centraal tussen Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Een veelbelovende locatie aan het Albertkanaal omgeven door belangrijke industrieën. Het bedrijventerrein is strategisch gelegen in hartje Limburg, dichtbij afrit 30 van de autosnelweg E314. De ideale locatie voor Limburgse ondernemers om hun bedrijf te laten groeien.