Skip to main content
Armasteel Gent

BVI.EU werkt momenteel aan een nieuw project voor Armasteel, een Belgische staalproducent die zich toelegt op de verhandeling van metalen en het vervaardigen van wapeningsconstructies. BVI.EU heeft het hele proces begeleid en vond de perfecte locatie in Gent. Einde tweede kwartaal zal het project met een totale oppervlakte van 5ha, een productieruimte van circa 13.000m², bijhorende kantoren en 25.000m² buitenopslagruimte volledig afgewerkt zijn. 

Gebouw op maat voor staalproducent 

Michel Meers, oprichter van BVI.EU: “We zijn enorm blij en vereerd dat Armasteel ons benaderd heeft voor hun zoektocht naar een op maat gemaakt bedrijfscomplex. We gingen op zoek naar de perfecte locatie waar het bedrijf zijn diensten het best kan verlenen, en zo kwamen we uit in Gent. Het complex is vlot bereikbaar via snelwegen én daarenboven via havenverkeer, een dubbele win voor een staalproducent die zijn aanvoer hoofdzakelijk via zeevaart zal organiseren .” 

De heer Eddy Verresen, bestuurder van Armasteel: “BVI.EU neemt de volledige leiding over het hele proces. We vertrouwden volledig op hen voor zowel de locatiekeuze als de bijhorende faciliteiten. Hun expertise op het gebied van duurzaamheid heeft ons als bedrijf enorm geholpen om onze milieu-impact zo veel mogelijk te minimaliseren. “We kijken uit naar het eindresultaat.” 

Strategische ligging met focus op het milieu 

Het gebouw is volledig afgestemd op de specifieke behoeften van Armasteel. BVI.EU’s uitgebreide ervaring en toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn komen duidelijk tot uiting in alle aspecten van dit project. Het gebouw is met opzet robuust en hoog ontworpen om een efficiëntere werkomgeving te bieden. Deze aanpassingen maken het mogelijk om moeiteloos metalen te manipuleren, laden en lossen met behulp van rolbruggen. Bovendien zijn er diverse duurzame elementen geïntegreerd om de ecologische impact van Armasteel te minimaliseren, zoals groendaken, hergebruik van hemelwater en fotovoltaïsche panelen.