Skip to main content
BVI-invest


BVI.EU, de specialist in de ontwikkeling van duurzame kmo-parken, gemengde bedrijvenparken en build-to-suitprojecten, kondigt trots de lancering van ‘BVI Invest’ aan. Deze nieuwkomer binnen de dienstverlening van BVI.EU is een directe reactie op de veranderende vastgoedmarkt, waarbij steeds meer kmo’s kiezen voor het huren van hun bedrijfsruimte. BVI Invest biedt investeerders de mogelijkheid om vanaf 100.000 euro te investeren, en in te spelen op deze toenemende vraag naar professionele huurruimtes, met de mogelijkheid tot gegarandeerde rendementen op bepaalde projecten. BVI Invest is een nieuwe afdeling binnen BVI.EU, onder leiding van Keanu Meers, die ook Head of Sales is bij de vastgoedontwikkelaar.

Veilige en rendabele optie voor verhuurders in dynamische vastgoedmarkt 

BVI Invest als antwoord op de groeiende huurtrend bij kmo’s 

De lancering van BVI Invest komt op een moment dat de vastgoedmarkt duidelijke veranderingen ondergaat. Met de recente verschuiving van kopen naar huren bij kmo’s, biedt BVI Invest een unieke kans voor investeerders om mee te surfen op deze trend. Het programma is ontworpen om een stabiele en aantrekkelijke investeringsmogelijkheid te bieden, terwijl het inspeelt op de behoefte aan duurzame en flexibele bedrijfsruimtes. 

Keanu Meers, Head of BVI Invest en Head of Sales bij BVI.EU, licht toe: “Vroeger was België een koopland. Kmo’s wilden hun vastgoed bezitten. Tot zo’n twee jaar geleden verkochten wij bijna alles aan kleine bedrijven. Maar sinds een klein jaar zien we dat bedrijven meer en meer willen huren door de stijgende kosten, de hogere rente en de moeilijkere toegang tot kredieten bij de bank. BVI Invest is ons antwoord op deze stijgende huurtrend. Met BVI Invest spelen we hierop in, waarbij investeerders vanaf 100.000 euro kunnen participeren, bijvoorbeeld door te investeren in 1 unit, meerdere units of een volledig bedrijvenpark.” 

Stabiele inkomsten en tal van andere voordelen 

Het verhuren aan professionele huurders van een kmo-unit komt met verschillende extra voordelen. Dit type investering in bedrijfseigendom wordt beschouwd als veilig, met stabiele huurders en zelden leegstand. Investeerders kunnen rekenen op een regelmatige inkomstenstroom, die bovendien beschermd is tegen inflatie door indexatie van de huurprijzen. 

Keanu Meers: “Het aanbod is zonder meer uniek. Onze projecten onderscheiden zich door rendementen die 50% hoger liggen dan studentenkamers en het residentiële vastgoed. Een investering in een kmo-unit levert investeerders niet alleen een aantrekkelijke yield op vanaf 5%, maar biedt ook een groeiend potentieel voor meerwaarde van hun eigendom”.  

En daar blijft het niet bij. Jurgen Mesens, CEO bij BVI.EU, gaat verder: “Een ander belangrijk voordeel is dat alle belastingen en lasten, inclusief onroerende voorheffing, door de huurder worden betaald. Dit verlicht de financiële last voor de investeerder en verhoogt het netto rendement. Daarnaast draagt investeren in kmo-units bij aan de groei van de lokale economie en tewerkstelling, aangezien deze bedrijven essentieel zijn voor de gemeenschap.” 

Investeerders kunnen ook de betaalde btw op de aankoopprijs terugvorderen, wat een extra financieel voordeel biedt. Bovendien voldoen de gebouwen die BVI.EU ontwikkelt, aan de laatste energienormen en ESG-maatstaven. Dit maakt ze niet alleen aantrekkelijk voor huurders maar ook voor investeerders die waarde hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Tot slot kenmerken de kmo-units van BVI.EU zich door een hoge mate van modulariteit en flexibiliteit, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende huurders, wat de aantrekkelijkheid en langetermijnwaarde van deze investeringen verder verhoogt. 

BVI Invest krijgt een eigen team 

BVI.EU bekrachtigt zijn nieuwe dienst BVI Invest met een toegewijd team onder leiding van Keanu Meers en Arnaud de Bergeyck. Deze sterke leiding en expertise garanderen dat BVI Invest de kwaliteit en betrouwbaarheid waar BVI.EU om bekend staat, verder zal uitdragen. 

Arnaud de Bergeyck, Cristofer Fischer, Charles Herbaut, Keanu Meers.