Skip to main content

Nieuw duurzaam bedrijvenpark met 41 kmo-units en 3 kantoren

BVI.EU, al meer dan 25 jaar projectontwikkelaar van gemengde bedrijvenparken, kmo-units & build-to-suit gebouwen, had de vergunning voor Green Business Park Tubeke al binnen. Vorige week is de aankoop van de grond afgevinkt en zijn de werken begonnen. Na twee parken in Waver en een in Mont-Saint-Guibert wordt Tubeke het vierde duurzame bedrijvenpark in Waals-Brabant. Binnenkort maakt Green Business Park Nijvel daar geen vier maar vijf op een rij van voor BVI.EU. Zo blijft de projectontwikkelaar zijn positie in de Waalse provincie versterken.

Lage milieu-impact en werkcomfort

BVI.EU richt zich met zijn Green Business Parks op kmo’s. Een zeer verstandige keuze gezien het economische belang van kleine en middelgrote ondernemingen in ons land. België staat bekend als een kmo-paradijs met ruim een miljoen ondernemingen die nationaal bijna 70% van de totale tewerkstelling creëren. Jaarlijks komen er gemiddeld 3,5% kmo’s bij. En die hebben een plek nodig om te ondernemen.

Green Business Park Tubeke is een duurzaam kmo-park dat energieprestatie combineert met lage milieu-impact en werkcomfort. Met 41 kmo-units, samen goed voor 8300 m², en drie kantoorruimtes van in totaal 600 m² biedt BVI.EU ook met dit bedrijvenpark een pasklare oplossing voor kmo’s in de omgeving.

De units zijn flexibel en hebben een oppervlakte vanaf 180 m². Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden, naar gelang de behoeften van de kmo. Een unit wordt casco aangeboden maar kan tegen een meerprijs aangepast en ingericht worden om sleutelklaar op te leveren met alle nodige technische installaties.

Kruislaaghout

Op de site van Green Business Park Tubeke biedt BVI.EU kmo-units aan die gemaakt zijn van CLT (Cross Laminated Timber) omwille van zijn ecologische en structurele kwaliteiten. Kruislaaghout is het duurzame bouwmateriaal bij uitstek. Het hout draagt het label van duurzaam bosbeheer en wordt gekweekt met respect voor de biodiversiteit. Gekruist gelamineerd hout wordt zo geproduceerd en gebruikt dat het gemakkelijk hergebruikt kan worden voor andere projecten.

Ondersteuning van lokale groei

BVI.EU kiest opnieuw voor een Waals-Brabantse locatie om hun sterke lokale positie verder uit te bouwen. Oprichter Michel Meers licht toe, “BVI.BE hebben we onlangs omgevormd tot BVI.EU, wat wijst op onze internationale expansie. Natuurlijk ben ik daar zeer tevreden over maar als Belgisch bedrijf blijven we trouw aan onze wortels en willen we ook in België uitbreiden. Om die reden is en blijft Waals-Brabant een belangrijke locatie voor ons. De provincie is centraal gelegen in ons land, dichtbij Brussel en kent veel economische groei. Die groei moet ondersteund worden en daar helpen wij bij.”

Einde 2022

De officiële opening van Green Business Park Tubeke staat gepland voor het einde van 2022. Dat weerhoudt geïnteresseerden niet om hun bedrijfsruimte al vast te leggen. Van de 41 units zijn er nu al, nog voor de eerste steen gelegd is, vier verkocht en zestien gereserveerd. De helft van de eenheden blijft beschikbaar.

Meer informatie over Green Business Park Tubeke op https://www.bvi.eu/project/bedrijvenpark-tubeke/