Skip to main content
Capture d’écran 2024-01-28 à 14.54.57

BVI.EU, de specialist in de ontwikkeling van duurzame kmo-parken, gemengde bedrijvenparken en build-to-suitprojecten, kondigt trots de aanstelling aan van Harry Chkolar als Development Director voor Luxemburg. BVI.EU, al bijna 25 jaar toonaangevende projectontwikkelaar van kmo-units en duurzame bedrijvenparken, zet hiermee een volgende stap in zijn innovatieve groeiverhaal. BVI.EU heeft in het Groothertogdom tal van opportuniteiten voor investeerders en kmo’s. 

Vastgoedexpert met twee decennia ervaring 

Chkolar brengt heel wat relevante ervaring met zich mee. Hij was onder andere aan de slag bij Cushman & Wakefield als investeringsanalist en waardebepaler, bij Immobel en Atenor als Project Director en uiteindelijk bij CBRE Luxemburg als hoofd van het departement ‘Capital Markets & Development Advisory’. Daarnaast richtte hij ook z’n eigen kantoor Bricksquare op. 

Zijn achtergrond als burgerlijk ingenieur gespecialiseerd in bouwkunde en stedenbouw versterkt zijn expertise in de sector. Chkolar is ook lid van de Business Building Association van Luxemburg. 

Innovatie en flexibiliteit in het hart van Luxemburg

Chkolar zal een cruciale rol spelen bij de introductie van BVI.EU’s concept – op maat gemaakte kmo-units en built-to-suit oplossingen – in Luxemburg. Hij benadrukt de behoefte aan een mentaliteitswijziging: “Natuurlijk bestaan er bedrijvenparken in Luxemburg, maar elk bedrijf heeft er zijn individuele gebouw. Dat is niet meer van deze tijd, want tegenwoordig weten we dat we, om de opwarming van de aarde tegen te gaan, dichter tegen elkaar moeten bouwen“.  

Chkolar gaat verder: “De economie in Luxemburg maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van terreinen, maar als je kijkt naar hun economische zones, dan zijn het allemaal aparte gebouwen. Dat is een achterhaald model en daarom willen wij met onze duurzame, gemengde bedrijvenparken een mentaliteitswijziging teweegbrengen“. 

BVI.EU biedt built-to-suit oplossingen aan, wat inhoudt dat hun kmo-units aanpasbaar zijn. Flexibiliteit staat voorop. Ruimtes kunnen verkleind of uitgebreid worden naargelang de behoeften van de huurder. 

Lokale verbinding en samenwerking  

BVI.EU streeft met zijn bedrijvenparken naar het creëren van een ‘incubator’-omgeving die de lokale verbinding en samenwerking tussen de huurders bevordert. Deze aanpak is volledig in lijn met de voorkeur van Luxemburgse bedrijven om samen te werken met lokale partners. 

Michel Meers, CEO van BVI.EU, benadrukt daarnaast het innovatieve aspect van het aanbieden van individuele eenheden aan bedrijven, iets wat momenteel ontbreekt in Luxemburg. “Grote aanbieders van opslagruimte bestaan niet in Luxemburg, en die behoefte is er weldegelijk. De kernwaarden van BVI.EU zijn altijd vooruitstrevend geweest, met een focus op duurzaamheid, hernieuwbare energie en future-proof gebouwen. Met een team dat over diverse expertises beschikt, is onze missie duidelijk: we willen de klanten volledig ontzorgen zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun core business.”