Skip to main content
Dansaert Park belooft 125 jobs

De bouw van het winkel- en bedrijvencomplex Dansaert Park zit goed op schema. Sinds augustus werken dagelijks gemiddeld 75 arbeiders aan het nieuwe bedrijventerrein langs de Dansaertlaan. Met het project wordt op 125 nieuwe arbeidsplaatsen gemikt.

Langs de Robert Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden begon in augustus de bouw van het Dansaert Park, een project van maar liefst zestien miljoen euro. Hoofdaannemers Willy Naessens en Heijmans Infra bouwen er een kmo- en winkelzone in opdracht van Mitiska en BVI.BE. Het winkelpark omvat 8.500 vierkante meter winkelruimte met 225 parkeerplaatsen. De winkelruimtes worden verhuurd aan enkele grote ketens. Zo nemen alvast McDonald’s, Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, Jbc, E5-Mode, Bio Planet, Pizza Hut en Jims Fitness er hun intrek. Begin februari beginnen de zaken met hun inrichtingswerken. Als alles volgens plan verloopt, vindt de officiële opening van het winkelpark plaats op 3 april.

Foto voor media update rond Dansaert Park

Paasvakantie
`Of we 3 april halen, hangt af van het weer’, zegt Jan Du Bois van Mitiska. `De aannemers zijn al goed opgeschoten. Zo is de structuur van het park al volledig geplaatst en werd de eerste laag asfalt gegoten. Onze arbeiders kunnen met een gerust gemoed het bouwverlof in en om hen te bedanken voor het harde werk, trakteerden we hen zelfs op frieten’, zegt Du Bois. `We zitten op schema, maar als er slecht weer komt, kan de bouw wat lager duren.’ Voor de verschillende modezaken in het Dansaert Park is het belangrijk om voor de start van de paasvakantie te kunnen openen. ‘Dat wordt dus nog spannend, tenzij de winter zacht blijft’, zegt Du Bois. Het kmo-park naast de winkelzone moet tegen mei klaar zijn. Van de 26 bedrijfs-ruimten werden er intussen al 19 verkocht.

`De kopers zijn vooral lokale bedrijven uit verschillende sectoren’, zegt Michel Meers van BVI.BE. ‘Bij de start van de bouwwerken verkochten we al meteen acht units. Die worden ingevuld door De Loecker uit Gooik, tuinaannemer De Wachter uit Groot-Bijgaarden, chocolatier en hofleverancier Herman Van Dender en bakkerij De Baere uit Sint-Lambrechts-Woluwe.’ Verder kochten verschillende lokale transportbedrijven samen nog elf bijkomende units. We hebben geluk dat het Dansaert Park centraal ligt. Dat is voor de ondernemers cruciaal om voor dit terrein te kiezen’, zegt Meers. Het hele project zorgt voor 125 nieuw jobs. Om die plaatsen in te vullen, organiseert Mitiska, in samenwerking met het Dilbeekse gemeentebestuur, op 29 januari een jobbeurs in cultuurcentrum Westrand.

Bron: Nieuwsblad