Skip to main content

Deze middag werd de eerste symbolische spadesteek in de grond gestoken te Groot-Bijgaarden in voorbereiding van het nieuw te bouwen winkel- en bedrijvenpark. De vastgoedontwikkelaars Mitiska REIM en BVI.BE starten met de bouw van een winkel- en bedrijvenpark te Groot-Bijgaarden (Dilbeek) onder de naam ‘Dansaert Park’. De bouwwerken starten op 1 juli 2014 en de opening van het winkelpark is voorzien voor maart 2015.

Het vastgoedproject bestaat uit twee delen: enerzijds een retailpark, een ontwikkeling van Mitiska REIM, met een GLA van 8.500 m² (voor 100% verhuurd) met 225 parkeerplaatsen en met als huurders McDonald’s, Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, JBC, E5-Mode, Bio Planet, Pizza Hut en Jims Fitness en anderzijds een KMO-park van 9.500 m² (met ondermeer 35 KMO-units) dat ontwikkeld wordt door de vastgoedpromotor BVI.BE. De verkoop van de KMO-units is in handen van de vastgoedmakelaar Structura Business Property. Met het project is een totale investering gemoeid van 16 mio euro en er wordt gemikt op 125 nieuwe arbeidsplaatsen.

Na het welkomstwoord van Jan Dubois (bestuurder Mitiska Ventures N.V.) was het de beurt aan Burgemeester Willy segers. die had het op zijn beurt over de belangrijkheid van het project alsook de ondertekening van het Charter ter bevordering van het Vlaams karakter van dit project. Ook werden er onderling felicitaties uitgewisseld tussen de projectleider en het gemeentebestuur over de goede samenwerking tussen beiden. Trouwens op vraag van het gemeentebestuur voorzien de beide ontwikkelaars op eigen terrein een park & ride parking met 55 autostaanplaatsen en een fietsenstalling voor de tramreizigers die gebruik maken van de MIVB-terminus gelegen net voor de projectsite.

Ook ten aanzien van de omliggende bewoning langs de Petrus Bayensstraat wordt voorzien in een ruime groenbuffering ondermeer bestaande uit een talud met begroeiing langs de straat en een groene achtergevel voor het horecagebouw dat uitgeeft op een aantal achtertuinen.
Vanuit de Petrus Bayensstraat is er een doorsteek voorzien voor voetgangers en fietsers.

Voor de mensen die het zouden hebben over het laatste stukje “groen” dat verdwijnt in Groot-Bijgaarden moeten we tegenspreken want ooit stond er een steenbakkerij op deze site. Na de afbraak veranderd in weiland. In 2008 sloot Mitiska met de eigenaars van de terreinen (nog steeds de onderneming ‘Briqueteries de l’Ouest NV’) een aankoopovereenkomst. In 2011 werd deze site tenslotte door de Vlaamse regering herbestemd tot gemengd bedrijventerrein.

Rond 12u was het dan zover. Onder het toeziend oog van de projectontwikkelaars Jan Dubois en Michel Meers, burgemeester Segers, schepen Quaghebeur, schepen Van hove, ere-burgemeester Platteau mocht eerste schepen Elke zelderloo symbolisch de eerste “spadesteek” weliswaar met een kleine graafmachine in de grond steken. Daarna werden al de aanwezigen nog verrast op een BBQ verzorgd door finesse uit Dilbeek. En nu begint het aftellen naar maart 2015 voor de officiële opening van het winkelpark. Een prachtig project voor de grootste gemeente van Vlaams-Brabant.

Bron: belg.be

paul-4