Skip to main content
Capture d’écran 2024-02-20 à 15.03.57

BVI.EU verwelkomt maar liefst 30 bedrijven uit een breed scala aan sectoren 

BVI.EU, de specialist in de ontwikkeling van duurzame kmo-parken, gemengde bedrijvenparken en build-to-suit projecten, kondigt met trots de oplevering van het Hélécine Green Business Park aan. Op drie na alle units zijn verkocht en zullen tot 30 bedrijven huisvesten, waaronder Highway Holidays en SCS Bvalue. BVI.EU is ambitieuzer dan ooit in de provincie Waals-Brabant en vlakbij, net over de taalgrens, heeft het vorig jaar ook het project Green Business Park Drie Tommen in Tienen uitverkocht. 

Met zijn 30 duurzame units maakt Hélécine Green Business Park deel uit van bedrijvenpark “Espace Hélécine Innovation” van InBW, met tal van nieuwe mogelijkheden voor investeerders en bedrijven die zich in Waals-Brabant willen vestigen. 

Een flexibele, moderne en modulaire vloot 

“We waren op zoek naar ruimte om te groeien en we vonden Hélécine Green Business Park de ideale omgeving om onze activiteiten te ontwikkelen,” leggen Benjamin Elleboudt en Loic Pigner, managers van Highway Holidays, uit. “We vinden het erg prettig dat het gebouw met ons mee kan groeien, zowel qua omvang als qua bezetting. Dat is de flexibiliteit die we zoeken. Met zijn duurzame karakter en locatie is het een geweldige plek om zaken te doen en te groeien. BVI.EU heeft ons van A tot Z geholpen en ons volledig ontzorgd, waardoor we ons tijdens de verhuizing konden richten op onze business.”  

“Ondernemers hebben de juiste locatie en faciliteiten nodig om een bedrijf te starten of te laten groeien. Hélécine Green Business Park biedt een geweldige kans voor lokale ondernemers en is bovendien een welkome impuls voor de lokale economie. Als gemeente zijn we erg blij met de komst van het kmo-park,” zegt Pascal Collin, burgemeester van Hélécine.  

Michel Meers, oprichter van BVI.EU: “We hebben grote ambities in Wallonië en de provincie Waals-Brabant, net als in de andere regio’s waar we actief zijn. We blijven projecten met toegevoegde waarde ontwikkelen voor ondernemers, zowel in België als in het buitenland. Bedrijvenparken zorgen niet alleen voor economische groei, ze creëren ook jobs. Voor elke honderd vierkante meter aan gebouwen werken er gemiddeld twee voltijdse equivalenten in onze parken.” 

Duurzaamheid en efficiëntie 

Het Hélécine Green Business Park is een duurzaam project dat energie-efficiëntie, een kleine ecologische voetafdruk en optimaal werkcomfort combineert. De gebouwen en de binnen- en buiteninrichting zijn energiezuinig, wat besparingen oplevert. Door milieuvriendelijke vervoermiddelen te stimuleren, zoals oplaadpunten voor elektrische auto’s en fotovoltaïsche panelen en het gebruik van warmtepompen, vermindert de site zijn impact.   

De locatie biedt bedrijven ook de optie om fotovoltaïsche panelen voor eigen gebruik te installeren en een warmtepomp te gebruiken. Andere kenmerken, zoals intelligente verlichting, een regenwateropvangsysteem en versterkte isolatie, minimaliseren de impact en garanderen een optimaal comfort.  

De buitenruimtes van het park zijn zorgvuldig aangelegd, met name de wandelpaden. De meeste beplanting bestaat uit onderhoudsarme inheemse planten die harmonieus opgaan in de natuurlijke omgeving.