Skip to main content
Investeren in KMO-units

Investeren in vastgoed: al gedacht aan kmo-vastgoed?

>> Neem contact op

Investeren in vastgoed heeft een aantal duidelijke voordelen.


  • Investeren in vastgoed wordt over het algemeen beschouwd als veilig. Vastgoedprijzen kunnen uiteraard fluctueren, maar de afgelopen jaren zijn de vastgoedprijzen jaar na jaar gestegen, en vaak zelfs sterker gestegen dan de inflatie. Waardoor vastgoed erg goed zijn waarde behoudt of meer waard wordt.
  • Naast stijgende vastgoedprijzen, zorgen vastgoedinvesteringen voor een reguliere inkomstenstroom, die bovendien,dankzij indexingen, beschermd is tegen inflatie.
  • Rendabel. Waardestijging gecombineerd met stabiele opbrengsten vormen de basis voor een rendabele investering.

 

Bedrijfsvastgoed = investeren zonder zorgen


Maar heeft u al gedacht aan investeren in kmo-units? Met een investering in een kmo-unit, of in meerdere aaneengeschakelde units, investeert u in bedrijfsmatig vastgoed met een aanvaarbare aankoopprijs. Zeker in vergelijking met investeringen in logistiek vastgoed, retail of zelfs kantoorvastgoed, die ook deel uitmaken van de categorie bedrijfsvastgoed dat aan professionele huurders aangeboden wordt.

Verhuren aan professionele huurders van een kmo-unit heeft bijkomende voordelen:

  • de onroerende voorheffing wordt betaald door de huurder
  • de kosten worden betaald door de huurder
  • de huurprijs kan met BTW worden verhoogd, waardoor de BTW die betaald werd op de aankoopprijs ook gerecupereerd kan worden
  • de huur wordt geïndexeerd

Daarnaast is de markt van huurders van kmo-units actief en groeiend. Meer en meer starters willen hun onderneming in een duurzaam pand met uitstraling onderbrengen en kiezen in eerste instantie voor het huren van een unit in een bedrijvenpark, waar ook veel andere ondernemers actief zijn.

Maar ook middelgrote bedrijven en zelfs grote bedrijven die geen vastgoed op hun balans willen kiezen steeds vaker om een kmo-unit, een B2B showroom of een kantoor te huren. Of zelfs een combinatie daarvan.

Vertrouwen op een ervaren ontwikkelaar 


BVI.EU is al 25 jaar de pionier van kmo-parken en zet al jaren resoluut in op kwaliteit en duurzaamheid. Die focus op kwaliteit en innovatie zijn ook een grote troef voor investeerders. Ze zorgen immers voor het waardebehoud van het vastgoed op langere termijn.

Bovendien genieten kmo-units ontwikkeld door BVI.EU een erg grote mate van modulariteit en  flexibiliteit.  Ook als investeerder is dat heel interessant, omdat die elementen belangrijk zijn in het aanspreken van een brede huurmarkt

Neem zeker een kijkje naar de projecten die we vandaag aanbieden.

Fiscaliteit


Belangrijk om weten is dat de werkelijke huuropbrengsten belast worden bij investeren in kmo-vastgoed (En dat is een groot verschil met het verhuren van residentieel vastgoed). Er wordt dus in bedrijfsvastgoed geïnvesteerd via een vennootschap om gebruik te kunnen maken van afschrijvingen en btw recuperatie. Anderzijds moet je bij eventuele verkoop van vastgoed uit de vennootschap, rekening houden met  belastbare meerwaarden. Win dus voldoende advies in.

Contact


Nieuwsgierig naar hoe wij u kunnen helpen bij investeren in kmo-vastgoed? Bij BVI.EU heeft u alvast de juiste partner gevonden met meer dan 25 jaar ervaring en expertise in het domein van kmo-parken We kijken ernaar uit om in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden verder toe te lichten.