Skip to main content
Nieuwe bedrijvenzone in de maak

Retailholding Mitiska wil een groot bedrijven-complex bouwen op de weide tussen de Robert Dansaertlaan en de Petrus Bayensstraat in Groot-Bijgaarden. De plannen voorzien ruimte voor een zevental grotere winkels en ook ruimtes voor KMO’s. Mitiska hoopt in het eerste kwartaal van 2015 de site klaar te hebben.

Het terrein tussen de Dansaertlaan en de Bayensstraat is 4,5 hectare groot en ligt momenteel braak. Maar de ligging is ideaal voor verschillende middelgrote bedrijven. Vooral de op- en afrit van de Ring en de snelle toegang naar Brussel is een enorm plus¬punt. Daarom wil de retailholding Mitiska daar een site creëren voor ietwat grotere winkels, een KMO-zone en een cateringbedrijf. «Het terrein is bestemd voor gemengde ontwikkeling met winkels en achteraan een KMO-park met panden van zo’n 150 vierkante meter», zegt Jan Du Bois van Mitiska. «Het is de bedoeling om de zeven grotere winkelpanden te verhuren en de KMO-panden te verkopen.»

McDonald’s

Om welke grote winkels en bedrijven het gaat, is voorlopig nog niet duidelijk. «Er worden momenteel gesprekken gevoerd met verschillende ondernemingen, dus het staat nog niet vast welke zaken zich er komen vestigen», zegt Du Bois. «Zo wordt er al overal verteld dat er een McDonald’s komt, maar dat is helemaal nog niet zeker.» De winkelzone zou zich langs de kant van de Dansaertlaan bevinden, met daarvoor zo’n 200 parkeerplaatsen. De winkelzone is vergelijkbaar met de Shopping Pajot langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw, maar dan kleiner. Achter die zone komen de bureaus en de KMO-panden.

Mitiska diende intussen een vergunningsaanvraag in bij het gemeentebestuur en hoopt in de tweede helft van dit jaar aan de bouw te kunnen beginnen. Volgens de planning is de site begin 2015 klaar.

Overstromingsgebied Intussen werden ook de buurtbewoners al ingelicht en die schijnen zich wat zorgen te maken over de afvoer van het water. De Petrus Bayensstraat is namelijk heel gevoelig voor overstromingen. «Maar daar werd rekening mee gehouden», zegt Du Bois. «Het regenwater op ons terrein zal worden gebufferd en vertraagd naar de nieuwe riolering in de Dansaertlaan gevoerd worden. We hebben dat bestudeerd en uit de studie blijkt dat die riolering dat perfect zal slikken. Er is dus geen extra overstromingsgevaar. ».

Het Dilbeekse schepencollege moet zich nog buigen over de aanvraag, maar schepen van Lokale Economie Frank De Dobbeleer (N-VA) reageert voorzichtig positief. «Dit plan kan werkgelegenheid naar Dilbeek trekken», zegt hij. «Heel wat kleine ondernemers verlaten Dilbeek omdat er niet genoeg kleine KMO-panden te vinden zijn. Maar met dit project kunnen die ondernemers weer aangetrokken worden.»

Bron: Het Laatste Nieuws