Essen, 5 oktober 2022. Projectontwikkelaar BVI.EU zet zijn succesvolle missie in Duitsland voort. Na de voltooiing van het “Carnaperhof” Green Business Park in Essen – dat reeds voor 95 procent verhuurd is – wordt het succesverhaal in het noorden van Essen voortgezet. BVI.EU is van plan om, in samenwerking met de ontwikkelingsmaatschappij van Essen (EWG), nog een bedrijvenpark te ontwikkelen op het terrein Carnaperhof. Volgens het succesmodel van Essen moeten in heel Duitsland bedrijvenparken worden aangelegd. De eerste belangstellenden hebben dan ook reeds contact opgenomen met BVI.EU.
Nieuw project in het noorden: het Lübeck Green Business Park
In de wijk Genin in Lübeck ontwikkelt BVI.EU een Green Business Park waarin bedrijven vanaf eind 2023 hun intrek kunnen nemen. Hier komen drie gebouwen met 40 multifunctionele kmo-units met tussen 70 m² en 3000 m² vloeroppervlak, alsook een op maat gemaakte opslag- of logistieke hal van 3500 m² met veel ruimte die kan worden afgestemd op de behoeften van elk bedrijf.
Genin is een voormalig dorp aan het Elbe-Lübeck-kanaal in het huidige district Moisling, gelegen op ongeveer 200 meter van het knooppunt van de autosnelweg van Lübeck. In dit deel van de stad bevond zich vroeger de steenfabriek van Genin, maar nu worden er moderne dienstverleningsstructuren en nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.
De “Carnaperhof” in Essen – een succesverhaal
In februari 2022 werd in het Green Business Park “Carnaperhof” in Essen-Nord de eerste steen gelegd. Nu, slechts zeven maanden later, zijn de bouwwerkzaamheden er afgerond en zijn de kmo-units er bijna allemaal verhuurd. Op het terrein rond de voormalige kolenmijn Matthias Stinnes zijn in samenwerking met de stad Essen en de Essen Economic Development Corporation (EWG) vier modulaire gebouwen met 32 units op een totale oppervlakte van ongeveer 8.240 m² gebouwd.
Zowel de stad als haar inwoners profiteren van het “Carnaperhof”-park. Tot dusver heeft het project 130 nieuwe arbeidsplaatsen opgeleverd. Reeds 20 verschillende bedrijven vonden hier al een nieuwe werkplek. Ze zijn actief in verschillende sectoren – waaronder de auto-industrie, bouw, marketing, gezondheidszorg, IT, bankwezen, groothandel, meettechniek, mobiliteit en industrie. Vier bedrijven komen uit andere landen, 10 uit de regio Essen en zes uit andere regio’s.
Modulaire ruimtes voor elke behoefte
Of het nu gaat om ambachtslieden, dienstverlenende bedrijven, technologiebedrijven of starters – BVI.EU speelt individueel en flexibel in op de wensen van zijn huurders. De waterdichte en winddichte units van de bedrijvenparken kunnen individueel worden aangepast en, indien gewenst, uitgerust worden met tussenverdiepingen. Of het nu gaat om productie-, distributie-, opslag- en kantoorruimten, B2B-showrooms of laboratoria – de modulaire oplossingen van BVI.EU kunnen elke nood invullen.
De vraag van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) naar commercieel vastgoed op maat blijft stijgen. Bovendien draagt het moderne en duurzame concept van de Green Business Parks enerzijds en hun hoge kwaliteit en het feit dat ze werkgelegenheid creëren anderzijds, bij tot de economische ontwikkeling van de locatie waarop ze gevestigd zijn. De projectontwikkelaar hanteert daarvoor een nieuwe aanpak: BVI.EU ontwerpt bedrijvenparken als creatieve lokale hubs met gemeenschapskarakter voor huurders uit verschillende industrieën, regio’s en landen.
“We zijn er trots op dat onze inzet voor de Duitse markt nu al een succes is dankzij het project in Essen en ons tweede aanstaande project. We zijn bijzonder verheugd dat we in de nabije toekomst met het Lübeck Green Business Park ook een aantrekkelijk aanbod hebben voor het MKB in Noord-Duitsland”, zegt BVI.EU-oprichter, Michel Meers.
“De expertise en werkefficiëntie van ons Duitse team onder leiding van Development Manager Rüdiger Beckmann wordt zeer goed ontvangen door kleine en middelgrote bedrijven. Dat is vooral omdat BVI.EU vertrouwt op een uitstekend netwerk van competente partners. We willen ons team uitbreiden en blijven groeien op het gebied van toekomstgerichte gemengde bedrijventerreinen”, vervolgt Michel Meers.