Skip to main content

De vastgoedontwikkelaars BVI.BE en Pedesco zetten samen hun schouders onder het project “KMO-PARK ‘t SAS” te Kampenhout.  BVI.BE uit Antwerpen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van KMO-parken, de indrukwekkende lijst van referenties is daar getuige van.  Pedesco, een ontwikkelaar uit Kampenhout, heeft de gronden verworven in 1996.

 

Historiek

De projectsite was sinds de invoering van het gewestplan in 1972 ingekleurd als industrie.  Tot 2008 werd deze gebruikt als landbouwgrond.  Na contacten met Elia, de grootste eigenaar van industriezone IV en de gemeente Kampenhout, werd de intercommunale Haviland in 2008 aangeduid als ontwikkelaar van deze zone van ±10 ha.

Tussen 2008 en 2011 werd er uitgebreid overleg gevoerd met de betrokken partijen (de gemeente Kampenhout, de provincie Vlaams-Brabant, de intercommunale Haviland, het agentschap ondernemen Vlaanderen, enz.) om tot huidig ontwerp te komen.  Haviland bekwam op 28 mei 2010 een vergunning voor de aanleg van wegenis- en infrastructuurwerken.  Het was ook in 2010 dat Michel Meers (BVI.BE) en Paul Peeters (Pedesco) elkaar voor het eerst hebben ontmoet om over de opstart van dit project te praten.  De raad van bestuur van Haviland gaf op 24 oktober 2011 haar goedkeuring voor de ontwikkeling van het regionaal bedrijvenpark Kampenhout Sas/Vekestraat.

Pedesco bekwam op 15 april 2013 haar eerste vergunning voor de bouw van een gebouw met een oppervlakte van 6.685 m²  verdeeld in 14 units en 67 parkings.  Toen werd besloten om bijkomend nog lot 5/2 met 4.815 m² aan te kopen zodat de zone, specifiek bestemd voor het bouwen van bedrijfsverzamelgebouwen, werd vergroot tot 16.685 m².

Op 14 januari 2014 werd door het college van burgemeester en schepenen van Kampenhout een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de bouw van 3 aparte gebouwen opgesplitst in 34 units met eigen parking en een individuele oppervlakte vanaf 180 m².

Na het bouwverlof in 2014 startte Valcke Prefab Beton met de constructie van gebouw B.  De ruwbouw werd voltooid in februari 2015.

Op vraag van BVI.BE, die succesvol de realisatie van het Dansaert KMO-park in Groot-Bijgaarden heeft voltooid, werd in maart 2015 beslist om dit project in Kampenhout mee te ondersteunen en te begeleiden.

In mei 2015 hebben BVI.BE en Pedesco samen voor dit project de vennootschap KMO-PARK ’t SAS BVBA opgericht voor de verdere ontwikkeling van een kwalitatief project op een unieke locatie. Een aantal bedrijfsunits zijn reeds verkocht in samenwerking met de hoofdmakelaar Panorama Vastgoed.

 

KMO-PARK ’t SAS

Kampenhout-Sas ligt op de belangrijkste as tussen Mechelen en Leuven. Op amper 10 km van deze 2 grote steden en op een zucht verwijderd van de aansluiting met de E19, is dit de ideale ligging voor een hypermodern bedrijvenpark.

Het bedrijvenpark is gelegen op een toplocatie en ligt vlak aan de druk bezochte Leuvensesteenweg, wat zorgt voor een maximale visibiliteit.  De nieuw aangelegde toegangsweg, de Vekestraat, draagt bij tot een vlotte bereikbaarheid van het complex.  Deze toegangsweg heeft een hoge herkenbaarheid aan het rond punt t.h.v. McDonald’s.

Ook het openbaar vervoer bevindt zich letterlijk voor de deur.  Een bushalte t.h.v. McDonald’s en het busstation aan het rond punt van Kampenhout-Sas zorgen er voor dat dit bedrijvenpark voor iedereen zeer vlot bereikbaar is.

De locatie van uw bedrijfspand wordt uw grootste troef voor de toekomst en biedt een zekere meerwaarde voor uw investering.

 

Op maat van de klant

Drie afzonderlijke bedrijfsverzamelgebouwen zullen in totaal 41 KMO-units herbergen met eigen parkings en een individuele oppervlakte vanaf 132 m².  Onze KMO-units kunnen worden aangepast op maat van de klant.  Kopers worden tijdens de plan- en bouwfase begeleid door een projectleider.

Het concept van het bedrijvenpark bestaat er in om een harmonieus geheel te ontwerpen waarbij de som der delen meer uitstraling geeft dan de individuele entiteiten afzonderlijk.

Door het spel van gesloten en open vlakken over de grenzen van de aparte KMO-units heen te ontwerpen, ontstaat er een groter geheel.

Dit concept wordt versterkt door de koper een zelf-samenstelbaar gevelconcept aan te bieden waarmee hij de ruimte kan aanpassen naar zijn eigen wensen om zo optimaal gebruik te maken van de verschillende glaspartijen.

Dit vernieuwend concept is van de hand van Dieter Peeters Architecten uit Kampenhout.

 

Operationeel

Onze “first-class” units voldoen aan de strengste EPB-norm (isolat­ie) en brandweernorm (hoogste brandklasse C).

Wij leveren een volledig operationele KMO-unit op met de vereiste technieken zoals het branddetectiesysteem, de rookkoepel en een sectionaalpoort reeds gekeurd en aangesloten.

De nutsleidingen worden voorzien tot in de KMO-units, ook de meters worden reeds geplaatst.

Michel Meers, gedelegeerd bestuurder BVI.BE NV: “Voor de KMO-er is het belangrijk te investeren in een duurzaam, modern bedrijfsgebouw op een toplocatie.  Dit gebouw is niet enkel efficiënt voor het uitoefenen van zijn activiteiten, maar het biedt ook een meerwaarde voor zijn verdere groei in de toekomst.”

Klik op de links hieronder om de artikels in de verschillende media te bekijken :

kmo-insider

Het Nieuwsblad

Scooop

Made In Vlaams Brabant

Bouwkroniek