Skip to main content
1

BVI.EU, lanceert een nieuw project in Tubeke voor niemand minder dan Hakron België. De gekende leverancier en producent van accessoires voor woning- en betonbouw, bekistingen en prefab was op zoek naar een nieuwe locatie voor de Belgische hoofdzetel. Samen gingen de twee bedrijven op zoek naar een geschikte grond of locatie om te ontwikkelen tot een gebouw op maat. BVI.EU stond in voor de begeleiding van het hele traject en om een geschikte locatie te vinden, en zo geschiedde in Tubeke. Op het bedrijventerrein Tubeke II van inBW zal begin volgend jaar een bedrijfsgebouw met 1.200 m² kantoren en 4.500 m² opslagruimte verrijzen. De werken zijn recent van start gegaan. 

Gebouw op maat voor specialist in toebehoren voor betonbouw, bekistingen en prefab 

Michel Meers, oprichter van BVI.EU: “We zijn vereerd dat Hakron bij ons kwam aankloppen in zijn zoektocht naar een gebouw dat beter voldoet aan de noden van een groeiend bedrijf op het vlak van kantoor- en logistieke ruimte. We zijn samen op zoek gegaan naar de geschikte omgeving en kwamen uit in Tubeke, waar we met Tubize Green Business Park niet aan ons proefstuk toe zijn. Langs de Rue François Englert, een strategische ligging, gaan we nu een op terrein van 11.000 m² een gebouw op maat ontwikkelen voor Hakron”. 

Nicolas Brams, bestuurder van Hakron: “BVI.EU heeft ons van A tot Z begeleid en ontzorgd in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor ons hoofdkwartier in België. Het BVI.EU-team neemt de volledige coördinatie in handen. De zoektocht naar de grond, het vergunningstraject en zelfs het aanstellen van een performant bouwbedrijf (Alheembouw), verliep dan ook van een leien dakje. Bij het uittekenen van de plannen hebben we dan weer samen de bedrijfsidentiteit en onze focus op duurzaamheid geïntegreerd. We hadden ons geen betere partners kunnen wensen en kunnen niet wachten om onze intrek te nemen in Tubeke.” 

Focus op duurzaamheid 

Het gebouw is volledig op maat gemaakt en aangepast aan de noden van Hakron. De jarenlange ervaring van BVI.EU met focus op duurzaamheid vertaalt zich in allerlei facetten van het built-to-suitgebouw. Zonnepanelen, een warmtepomp en de volledige afwezigheid van gas zijn enkele voorbeelden die de energie-efficiëntie van het gebouw benadrukken. BVI.EU verzorgt ook de binnenafwerking van de hal en de kantoren waarbij producten van Hakron zichtbaar verwerkt worden als showcases in het interieur. 

Een combinatie van 1.152 m² kantoorruimte op het gelijkvloers en de twee verdiepingen en een opslagruimte van 4.536 m² zorgen samen voor een bedrijfsoppervlakte van 5.688 m². Het hybridegebouw van beton en staal zal normaal gezien operationeel zijn in het eerste trimester van 2024.

 

Strategische ligging in het hart van West-Europa 

Het nieuwe built-to-suitgebouw van Hakron is strategisch gelegen langs de E429 tussen Brussel en Rijsel, op het kruispunt van belangrijke hoofdsteden Brussel, Parijs, Londen en Amsterdam.