Skip to main content
BVI.EU start bouw Heermeers Green Business Park in Evergem

Nieuw duurzaam bedrijvenpark van 8100 m2 met 39 modulaire kmo-units

BVI.EU, gevestigde waarde op het vlak van projectontwikkeling van kmo-units, gemengde bedrijvenparken en built-to-suitgebouwen, start in Evergem met de bouw van het Heermeers Green Business Park. Na de vergunning en de aankoop van de grond vinkten we vandaag ook de eerstesteenlegging af. Het bedrijvenpark bevindt zich vlak bij de Gentse haven en is makkelijk bereikbaar via de R4 en N9. Een uitstekende geografische ligging met hoge rendementswaarde die op veel interesse van eindgebruikers en investeerders kan rekenen. De oplevering is gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Hoog werkcomfort en lage milieu-impact

Heermeers Green Business Park in Evergem is een duurzaam kmo-park dat energieprestatie combineert met hoog werkcomfort en een lage milieu-impact. Met 39 kmo-units, samen goed voor 8100 m², biedt BVI.EU een pasklare oplossing voor kmo’s in de omgeving. De units hebben een oppervlakte van 115 tot 235 m² en zijn modulair. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden, naar gelang de behoeften van de klant. Een unit wordt casco aangeboden maar kan tegen een meerprijs aangepast en ingericht worden om sleutelklaar op te leveren met de nodige technische installaties en vergunningen.

Werken vandaag gestart

Burgemeester van Evergem Joeri De Maertelaere is opgetogen: “Ondernemers hebben nood aan de juiste accommodatie en faciliteiten om een business op te starten of te laten groeien. Het bedrijvenpark biedt een mooie kans voor lokale ondernemers en is ook een welgekomen ruggensteun. Als gemeente zijn we heel erg blij met de komst van het kmo-park.”

Michel Meers, onze oprichter, treedt hem bij. “België staat bekend als een kmo-paradijs met ruim een miljoen ondernemingen die nationaal bijna 60% van de totale tewerkstelling creëren. Jaarlijks komen er gemiddeld 3,9% kmo’s bij. En die hebben een plek nodig om te ondernemen. De nood bij lokale ondernemers is hoog en wij kunnen hen de ideale werkomgeving bieden. Met Heermeers Green Business Park breiden we verder uit in Vlaanderen en daar ben ik echt fier op. Met Evergem, een kanaal- en havenzone in de groene rand rond Gent, hebben we er een mooie locatie bij waar een bedrijvenpark volledig tot zijn recht zal komen.”

De eerste steen van Heermeers Green Business Park in Evergem is vandaag gelegd. Dat houdt geïnteresseerden niet tegen om hun bedrijfsruimte al vast te leggen. Van de 39 units is meer dan de helft al verkocht, de andere helft van de eenheden blijft beschikbaar. Rombouts, Noest en Eagles Cleaning zijn al enkele eindgebruikers die begin 2024 hun intrek zullen nemen in het kmo-park.

Een écht ‘Green’ Business Park

De volledige site wordt in één keer gebouwd en bestaat uit drie gebouwen. Naast de modulariteit van de units, staat ook het energie- en waterverbruik hoog op de agenda. Elke unit is uitgerust met een lichtstraat, voor natuurlijke verlichting en houdt rekening met lichtreflectie. Er zijn tal van mogelijkheden tot energie-efficiënte systemen zoals zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen. Tot slot beschikt elke unit over een individuele regenwaterput voor waterrecuperatie.

Niet alleen qua infrastructuur is het een ‘groen’ park, ook de visuele elementen spelen een rol. Siergrassen, zones met gekleurde bloemen, plantenbakken en grasdallen zullen de omgeving opfleuren. Daarbovenop vormt de nabijheid van het Heermeerspark voor dit kmo-park een natuurlijke troef. We combineren verschillende duurzaamheidselementen om tot een zo kwalitatief mogelijk product te komen en op die manier differentiëren we ons van de concurrentie.