Skip to main content
BVI.EU start met bouw Nivelles Nord Green Business Park

Met de eerstesteenlegging zijn de bouwwerken van het Nivelles Nord Green Business Park officieel gestart. Het project is een nauwe samenwerking tussen BVI.EU, de provincie Waals-Brabant en de stad Nijvel. In Nijvel zijn we niet aan ons proefstuk toe, want in 2022 startten we al een project aan de zuidelijke kant, getiteld Nivelles Sud. Nivelles Nord Green Business Park is beschikbaar vanaf het eerste trimester van 2024. De 14.800 m² grote ontwikkeling komt in het BW-bedrijvenpark Les Portes de l’Europe, dat met zijn omvang van meer dan 85 hectare maar liefst 80 bedrijven huisves

Economische boost voor Waals-Brabant

Burgemeester van Nijvel Pierre Huart is heel tevreden met de komst van het nieuwe bedrijvenpark in zijn stad. “Ondernemers hebben nood aan de juiste accommodatie en faciliteiten om een business op te starten of te laten groeien. BVI.EU begrijpt dat heel goed en het maakt me heel fier dat ze voor de tweede keer kiezen voor Nijvel als bestemming voor hun hypermodern bedrijfsvastgoed. Dit project en dat in het zuiden van de stad geven lokale ondernemers voldoende steun en kansen om te groeien met het oog op de toekomst. De directe omgeving van mijn mooie stad gaat economisch beter worden van de ontwikkelingen in Nivelles Nord en Sud.”

Onze oprichter, Michel Meers, treedt hem bij: “Net zoals bij onze andere projecten zet BVI.EU ook bij Nivelles Nord Green Business Park in op kwaliteit en duurzaamheid. We kiezen resoluut voor kwaliteitsmaterialen met een lange levensduur die toch flexibel genoeg zijn om de ruimtes op maat te maken van de klant. Zo biedt Nivelles Nord Green Business Park een vastgoedoplossing op lange termijn voor groeiende ondernemingen. Daarbij ontzorgen wij onze klanten gedurende het hele traject zodat wij hen op alle facetten de ideale werkomgeving kunnen bieden.”

Zes delen, één geheel

Nivelles Nord Green Business Park komt op een terrein van 2,6 hectare en heeft een totale bedrijfsoppervlakte van 14.830 m² die verdeeld wordt over zes gebouwen met 46 kmo-units en verschillende kantoorruimtes. 

Gebouwen A en B geven Nivelles Nord Green Business Park zijn eigenheid. Gebouw A, het grootste van allemaal, telt vier BTS*-eenheden en beschikt over twee laadkades voor grotere logistieke spelers. Gebouw B is ongeveer half zo groot en heeft aan de buitenzijde twee kantoorblokken, elk met B2B-showrooms op het gelijkvloers en twee kantoorverdiepingen. Dat is uniek voor BVI.EU omdat de meeste van onze kantoren doorgaans uit slechts één verdieping bestaan. We richten ons hiermee op grotere ondernemingen.

Gebouw C ligt in de lijn van B, met als verschil dat de BTS-units en de beschikbare kantoorruimte geschikter zijn voor kleinere ondernemingen. De overige drie gebouwen (D, E en F) tellen samen 32 units die geschikt zijn voor uiteenlopende kleine- en middelgrote ondernemingen. In het groene bedrijvenpark voorzien we 147 parkeerplaatsen. 

Bovenop efficiënt ruimte- en materiaalgebruik staan energie en water hoog op onze duurzaamheidsschaal. Concreet is elke unit uitgerust met lichtstraten voor natuurlijke basisverlichting die ook rekening houden met lichtreflectie binnen de ruimtes. De daken hebben voorzieningen om zonnepanelen te plaatsen en klanten kunnen ervoor kiezen om een warmtepomp te installeren. Naar waterrecuperatie toe beschikt elke unit over een individuele regenwaterput.

Groene oase voor zakelijk succes

Het bedrijventerrein Les Portes de l’Europe, de vroegere site van het autocircuit van Nijvel, beschikt over alle troeven om nieuwe bedrijven aan te trekken. Het biedt een uitzonderlijke werkplek op een industriegebied dat veel ruimte biedt voor natuur. Het Nivelles Nord Green Business Park is strategisch gelegen in België, pal tussen de hoofdstad Brussel en grootstad Charleroi, en gemakkelijk bereikbaar via de E19, A54 en N25. Het perceel van BVI.EU ligt op de Robert Schumanlaan aan de ingang van Les Portes de l’Europe. 

(*) Built-to-suitgebouw (BTS): bedrijfsgebouw dat inspeelt op de noden en de vereisten van de gebruiker en in samenspraak met de klant ontworpen en gerealiseerd wordt; de gebouwen zijn zo ontworpen en ingericht dat ze in de toekomst mee kunnen evolueren met de veranderende behoeften van de klant.