Skip to main content
BVI.EU verwerft de grond voor Lübeck Green Business Park

BVI.EU kondigt de lancering van Lübeck Green Business Park  aan, een ultramodern en duurzaam bedrijvenpark ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) en groeiende bedrijven. Het bedrijvenpark beschikt over 40 flexibele kmo-units en een gebouw op maat dat kan worden aangepast aan verschillende zakelijke behoeften, van opslagruimte tot b2b-showrooms.

Een gebouw op maat om in te groeien

Lübeck Green Business Park is meer dan alleen een bedrijvenpark; het is een broedplaats voor innovatie en ondernemerschap. De faciliteiten zijn ontworpen om een dynamische sfeer gericht op samenwerking te creëren. Met 40 flexibele KMO-units van 70 m² tot 3.000 m², verdeeld over drie gebouwen, biedt het park ruimte voor verschillende zakelijke behoeften: van productie en distributie tot opslag en b2b-showrooms. Het gebouw op maat, ook gekend als een built-to-suitgebouw, is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar ruimere, op maat gemaakte oplossingen.

Bij BVI.EU creëren we werkplekken met één doel voor ogen: onze klanten volledig ontzorgen zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten“, licht Michel Meers, de oprichter van BVI.EU, toe. “We combineren vooruitstrevende bouwtechnieken, intelligente technologie en duurzame materialen in een modern ontwerp om de ideale werkplek te realiseren“.

Duurzaamheid en strategische ligging hand in hand

Duurzaamheid staat centraal bij het ontwerp en de bouw van onze bedrijvenparken”, voegt Michel Meers toe. “Meer dan 20% van het terrein in Lübeck bestaat uit groenzones, waaronder bijna 5.000 m² ongerepte groene ruimte en een eeuwenoude haag die essentieel is voor de lokale fauna en flora. De gebouwen, met een geoptimaliseerd binnen- en buitenontwerp, verminderen niet alleen het energieverbruik, maar verlagen ook de operationele kosten van bedrijven.” 

BVI.EU biedt in Lübeck Green Business Park duurzame voorzieningen aan zoals snelle internetverbindingen, oplaadpunten voor fietsen en elektrische voertuigen, warmtepompen, optionele zonnepanelen, sensorgestuurde ledverlichting en uitstekende isolatie.

Het bedrijvenpark is bovendien ook strategisch gelegen en beschikt over uitstekende verkeersverbindingen, waaronder directe toegang tot de kustsnelweg A20 en de A1. De luchthaven van Hamburg is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg en er is een bushalte op 400 meter van de ingang van het park. Daarnaast ligt het centraal station van Lübeck ongeveer 5 km ten noorden van het bedrijvenpark en is het gemakkelijk bereikbaar per fiets of bus.

“We zijn erg blij dat we voor ons laatste deelgebied in het industrieterrein Genin-Zuid met BVI.EU een gerenommeerde ontwikkelaar hebben gevonden die daar investeert in een businesspark, en daarmee ruimte en mogelijkheden creëert voor kleinere bedrijven op deze aantrekkelijke locatie vlakbij de A20”, zegt Dr. Ralph Bruns, afdelingshoofd bij KWL GmbH.

Na het succes van ons eerste project in Duitsland, Carnaperhof Green Business Park in Essen, is Lübeck Green Business Park het tweede project van BVI.EU op Duitse bodem.