Skip to main content
BVI.EU zet Quantum Biospace op de kaart met geslaagde AI-Driven Drug Discovery (AIDD) conferentie

Op de site van Quantum Biospace, het bruisende biotech innovatiedorp in Waver, organiseerde BVI.EU onlangs een succesvolle AI-driven Drug Discovery (AIDD) conferentie in samenwerking met TRAIL (Trusted AI Labs and SCieNSATiON). Het evenement was de vuurdoop voor Quantum Biospace, het pas opgerichte biowetenschapspark voor AI (Artificial Intelligence) in de biofarmaceutische sector, en wist met succes AI-specialisten en experts in geneesmiddelenonderzoek samen te brengen.

Een van de hoogtepunten van de conferentie was de whitepaper van Florence Bosco, Benoit Macq en Frederic Sallmann getiteld “How AI is Changing the Game in Drug Discovery and Biotech Entrepreneurship”. Daarnaast hadden de aanwezigen het genoegen om te luisteren naar presentaties van kopstukken uit de sector zoals Stein Vermeulen van Microsoft, Ségolène Martin van Kantify, Graham Ball van Intelligent OMICS Ltd, Petrina Kamya, Ph.D. van Insilico Medicine, en Thibault Helleputte van DNAlytics.

Quantum Biospace is het toonbeeld van BVI.EU’s tomeloze inzet om een dynamische gemeenschap te creëren waar wetenschap, onderwijs, ondernemerschap en sociale interactie rond biotechologische innovaties centraal staan. We blikken tevreden terug op dit evenement, waar waardevolle banden zijn gesmeed en de groeiende steun die essentieel is voor de toekomst van het Quantum Biospace project in de kijker werd geplaatst. 

BVI.EU zet volop in op biotech innovatie en deze conferentie vormt een mijlpaal in onze missie om geneesmiddelenonderzoek, gedreven door kunstmatige intelligentie, en ondernemerschap in de biofarmaceutische sector naar nieuwe hoogten te tillen.