Skip to main content
Mitiska en BVI.BE bouwen Dansaert Park

Vastgoedontwikkelaars Mitiska REIM en BVI.BE starten met de bouw van een winkel- en bedrijvenpark te Groot-Bijgaarden (Dilbeek) onder de naam `Dansaert Park’. De opening van het winkelpark is voorzien voor maart 2015. Met het project is een totale investering gemoeid van 16 miljoen euro en er wordt gemikt op 125 nieuwe arbeidsplaatsen.

Het vastgoedproject bestaat uit twee delen: enerzijds een retail¬park, een ontwikkeling van Mitiska REIM, met een GLA van 8.500 m2 (voor 100% verhuurd) met 225 parkeerplaatsen en met als huurders McDonald’s, Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, JBC, ES-Mode, Bio Planet, Pizza Hut en Jims Fitness en anderzijds een KMO-park van 9.500 m2 (met ondermeer 35 KMO-units) dat ontwikkeld wordt door de vastgoedpromotor BVI.BE. De verkoop van de KMO-units is in handen van de vastgoedmakelaar Structura Business Property.

De gemeente Dilbeek is met 41.000 inwoners de 2de grootste gemeente van de provincie Vlaams-Brabant. Het winkelaanbod is met 690 m2/1000 inwoners echter bij de laagsten van de provincie. Dit bleek ook uit de vraag naar winkelruimte die het aanbod ruim overtrof. Jan Du Bois, bestuurder Mitistika Ventures NV: “De uitstekende toegankelijkheid, de heden¬daagse architectuur, de ruime gratis parking en het complementaire aanbod aan hedendaagse handelszaken zal de inwoners van Dilbeek zeker kunnen bekoren.”

Michel Meers, gedelegeerd bestuurder BVI.BE NV: “Voor de KMO-er is het belangrijk te investeren in een duurzaam, modern bedrijfsgebouw op een toplocatie. Voor het efficiënt uitoefenen van zijn activiteiten en op die manier zal ook een zekere meerwaarde gecreëerd worden.

Bron: Ondernemers Halle-Vilvoorde