Skip to main content
Projectontwikkelaars realiseren bedrijvenpark ’t Sas in Kampenhout

De vastgoedontwikkelaars BVI. BE uit Wommelgem en Pedesco uit Kampenhout zetten samen hun schouders onder de realisatie van het kmo-park ’t Sas in Kampenhout. Drie afzonderlijke bedrijfsverzamelgebouwen zullen in totaal 41 kmo-units herbergen met eigen parkings en een individuele oppervlakte vanaf 132 m². De units kunnen worden aangepast op maat van de klant. Het concept is ontworpen door Dieter Peeters Architecten uit Kampenhout.

De projectsite was sinds de invoering van het gewestplan in 1972 ingekleurd als industriezone. Tot 2008 werd deze gebruikt als landbouwgrond. Na contacten met Elia, de grootste eigenaar van industriezone IV en de gemeente Kampenhout, werd de intercommunale Haviland in 2008 aangeduid als ontwikkelaar van deze zone van ongeveer 10 ha.

Tussen 2008 en 2011 werd overlegd met de betrokken partijen (waaronder de gemeente Kampenhout, de provincie Vlaams-Brabant, de intercommunale Haviland en het Agentschap Ondernemen Vlaanderen) om tot het huidige ontwerp te komen. Haviland kreeg op 28 mei 2010 een vergunning voor de aanleg van wegenis- en infrastructuurwerken. In datzelfde jaar hebben Michel Meers van BVI.BE en Paul Peeters van Pedesco (sinds 1996 eigenaar van de gronden) elkaar voor het eerst ontmoet om over het project te praten. De raad van bestuur van Haviland keurde op 24 oktober 2011 de ontwikkeling van het regionaal bedrijvenpark Kampenhout Sas/Vekestraat goed.

 

3

Pedesco kreeg op 15 april 2013 zijn eerste vergunning voor de realisatie van een gebouw met een oppervlakte van 6.685 m² verdeeld in veertien units en 67 parkings. Toen werd besloten om bijkomend nog eens een lot van 4.815 m² te kopen zodat de zone, specifiek bestemd voor bedrijfsverzamelgebouwen, werd vergroot tot 16.685 m². Op 14 januari 2014 leverde het college van burgemeester en schepenen van Kampenhout een stedenbouwkundige vergunning af voor de bouw van drie afzonderlijke gebouwen opgesplitst in 34 units met een eigen parking en een individuele oppervlakte vanaf 180 m².

Na de bouwvakantie van 2014 startte Valcke Prefab Beton met de constructie van gebouw B. De ruwbouw werd voltooid in februari 2015. BVI.BE, dat eerder al de succesvolle realisatie van het Dansaert bedrijvenpark in Groot-Bijgaarden had voltooid, richtte in mei 2015 samen met Pedesco de vennootschap Kmo-Park ’t Sas bvba op. Deze firma zal instaan voor de ontwikkeling van het project. Een aantal bedrijfsunits zijn reeds verkocht in samenwerking met hoofdmakelaar Panorama Vastgoed.

Kampenhout-Sas ligt op de belangrijkste as tussen Mechelen en Leuven. Op amper 10 km van deze twee centrumsteden en vlakbij de aansluiting met de E 19 is dit een uitstekende ligging voor een modern bedrijvenpark. De locatie vlak aan de drukke Leuvensesteenweg zorgt voor een maximale visibiliteit. De Vekestraat, een nieuw aangelegde toegangsweg, draagt bij tot de vlotte bereikbaarheid van het complex. Ook het openbaar vervoer stopt vlak vóór de deur.

Bron: Bouwkroniek