Skip to main content
Rode Kruis Tienen: tevreden eigenaar van een kmo-unit in Drie Tommen Green Business Park

“De ervaring en kennis die BVI.EU heeft met het inrichten van kmo-zones, zorgden voor een aangename samenwerking.”

Peter Janssens – Rode Kruis Tienen

 

Ruimtes die snel en makkelijk om te vormen zijn tot bloedcollectie-zaal, vergaderruimte, receptiezaal,… Het team van Rode Kruis Tienen had een duidelijke visie voor ogen bij het zoeken naar een nieuwe uitvalsbasis. Ze vonden hem in één van de kmo-units van Drie Tommen Green Business Park aan de Bietenweg in Tienen. Een keuze waar ze naar eigen zeggen ook vandaag nog erg tevreden mee zijn. Voorzitter Peter Janssens neemt ons mee achter de schermen van de samenwerking met BVI.EU.

Polyvalentie & flexibiliteit
De noden van Rode Kruis Tienen


Rode Kruis Tienen biedt hulpverlening aan op heel wat manieren. De organisatie is enerzijds aanwezig op verschillende hulpposten, faciliteert rampenwerking en biedt daarnaast ook EHBO-lessen aan in scholen, verenigingen en meer. Logischerwijs brengt die variëteit aan diensten de nodige uitdagingen met zich mee op logistiek vlak. Een ideale uitvalsbasis? Die moet daarom niet alleen centraal gelegen zijn binnen het werkgebied – er moet ook ruimte zijn voor heel wat verschillende activiteiten op éénzelfde plek.

“Onze zoektocht had wel wat voeten in de aarde, omdat er heel wat behoeften waren langs onze kant”, vertelt Peter. “Er moest op onze werkplek voldoende ruimte zijn voor stockage, maar ook vergader- en lesruimtes moesten bijvoorbeed aanwezig zijn. Daarnaast zochten we ook naar een polyvalente ruimte waar bijvoorbeeld bloedcollecties opgezet kunnen worden, maar eveneens recepties gehouden kunnen worden.”

Een werkplek die aan al hun noden voldoet? Die vonden ze in hun moderne kmo-unit in Drie Tommen Green Business Park. Het ombouwen van de ruimtes gaat op een handige en makkelijke manier. De ruimte beneden kan bijvoorbeeld snel van vergaderopstelling naar receptie opstelling worden omgebouwd.  Maar ook de garage wordt ingezet als ruimte waar de bloedcollecte doorgaat, en kan op een kleine twee uur omgebouwd en opgewarmd worden. 

“Hier kunnen we op ons eigen tempo groeien! Onze vorige locatie was echt verouderd en nodigde niet uit”, vertelt Peter. “Er was geen internetverbinding, geen moderne infrastructuur en er was bovendien geen isolatie in het gebouw waardoor het opwarmen en afkoelen van onze ruimte veel problemen gaf. Hier in Drie Tommen Green Business Park beschikken we over moderne, duurzame klimaatoplossingen en steengoede isolatie. Zelfs tijdens een strenge winter zakt de temperatuur in de garage niet onder de 5 graden,” vertelt Peter.

De nieuwbouw kmo-unit biedt bovendien ook verlichting door zijn conformiteit met de huidige regelgeving voor bijvoorbeeld brandveiligheid en energienormen. 

 

 

“Dankzij de goede basisvoorzieningen konden we onze kmo-unit vrij snel in gebruik nemen zonder veel aan te passen.

Peter Janssens – Rode Kruis Tienen

Centraal gelegen,
gemaakt om mee te groeien


Nog zo’n vereiste voor Rode Kruis Tienen? Bereikbaarheid. En ook daar blinkt Drie Tommen Green Business Park in uit. “De centrale locatie van het park met verschillende uitvalswegen en autostrade vlakbij zijn voor ons een gigantisch voordeel”, zegt Peter. “We organiseren bovendien heel wat van onze activiteiten tijdens het weekend of ’s avonds. Net omdat we midden in een bedrijvenpark zitten waar op die tijdstippen niet zoveel volk aanwezig is, kunnen onze bezoekers en vrijwilligers hier makkelijk parkeren. En dat is handig!”

 

 

Ervaring, expertise, snelheid –
Rode Kruis Tienen als tevreden klant van BVI.EU


Hoe ze dan de samenwerking met BVI.EU ervaarden? “Die liep ontzettend vlot”, zegt Peter tevreden. Hij volgde het gehele proces van begin tot einde op. “De ervaring en kennis die BVI.EU heeft op het vlak van inrichting van kmo-zones, zorgden voor een aangenaam proces in de brede zin. We werden professioneel benaderd, en BVI.EU dacht met ons verder na over een optimale inrichting van onze unit – wat we erg apprecieerden”.

Ook over de snelheid én het verloop van het aankoop- en bouwproces is Rode Kruis Tienen erg te spreken. “Omdat BVI.EU werkte met lokale onderaannemers, was er steeds een aanspreekpunt indien nodig tijdens het bouwproces. En na de aankoop van onze unit was er ondersteuning voorzien in de vorm van aanbevelingen voor onderaannemers voor uitbreidingen aan het interieur. Ten slotte zijn ook de controles in verband met brandveiligheid en energiewaarden zonder enige problemen verlopen. Alles is volgens het boekje verlopen – wij zijn daarom zeker een tevreden klant!”

 

 

 

 

Zelf op zoek naar een nieuwe werkplek?

>> Ontdek hier al onze lopende projecten
>> Neem contact op met BVI.EU
>> U laten inspireren? Bekijk onze referenties
>> Lees hier hoe Icoustic aan een nieuw hoofdkwartier kwam dankzij BVI.EU
>> Ontdek hier alles over het built-to-suit-gebouw van AFAS