Skip to main content
Securex deal

BVI.EU en Securex, partner in tewerkstelling en ondernemerschap, hebben een overeenkomst gesloten waarbij Securex met een kapitaalsinjectie aan boord komt bij BVI.EU. Dit partnerschap zal BVI.EU helpen bij de verdere groei in binnen- en buitenland. De twee partijen hebben plannen om een gemeenschappelijk aanbod te ontwikkelen om hun klanten nog beter te bedienen.

Beide organisaties slaan de handen in elkaar voor een versterkt dienstenaanbod

BVI.EU en Securex komen allebei tegemoet aan essentiële noden van kmo’s, die weliswaar van aard verschillen, maar hun respectievelijke oplossingen en diensten zijn complementair. BVI.EU biedt dienstverlening aan op het vlak van vastgoed met de ontwikkeling van duurzame en modulaire kmo-parken, mix bedrijvenparken bestaande uit diverse types bedrijfsvastgoed en bedrijfsgebouwen op maat waarbij de klant zoveel mogelijk ontzorgd wordt. Securex ondersteunt op zijn beurt werkgevers en ondernemers met een breed aanbod van HR-dienstverlening. 

In de toekomst zal Securex dankzij de samenwerking met BVI.EU de startende zelfstandigen en (startende) werkgevers onder zijn klanten ook oplossingen voor kantoor- en bedrijfsinfrastructuur kunnen voorstellen. BVI.EU kan dankzij Securex voortaan het verschil maken door meer in te zetten op aanvullende dienstverlening voor kmo’s, met Securex als HR-partner.  

«  We zijn uitermate enthousiast om een sterke partner als Securex mee aan boord te hebben. Samen zijn we meer dan ooit klaar en gemotiveerd om onze gezonde en ambitieuze internationale groeiambities te realiseren. » zegt Michel Meers, stichter en voorzitter van de raad van bestuur van BVI.EU

Alain Braive, CEO van Securex Insurance en Director Investment bij Securex: « BVI.EU is een toonbeeld van zeer actief en succesvol ondernemerschap. Tijdens eerdere samenwerkingen sprongen het professionalisme van BVI.EU en de duurzame kwaliteit van de afgeleverde projecten telkens weer in het oog. Securex heeft dan ook niet getwijfeld om te investeren in het kapitaal van BVI.EU om de verdere internationale groei van dit bloeiend Belgisch bedrijf mee te financieren. » 

Samenwerken in verleden, heden en toekomst

Securex en BVI.EU hebben in de voorbije jaren meermaals samengewerkt. De verzekeringstak van Securex was in de rol van ad-hocfinancieringspartner betrokken bij verschillende bedrijvenparken die door BVI.EU in België werden ontwikkeld voor kmo’s, een klantensegment dat beide bedrijven gemeenschappelijk hebben.

Filip Baptist, CEO van Securex: « Securex wil zijn klanten maximaal ontzorgen op het vlak van ondernemerschap en tewerkstelling. Een breed dienstenaanbod is daarin een belangrijke pijler, en net op dat vlak zorgt de sterke complementariteit tussen Securex en BVI.EU voor bijkomend potentieel. We richten ons allebei tot kmo’s en ondernemers, willen ons allebei verder Europees ontwikkelen, en zullen elkaars klanten dankzij de samenwerking een nog rijker dienstenpakket kunnen aanbieden. » 

Jurgen Mesens, CEO van BVI.EU: « We zijn de laatste jaren sterk gegroeid bij BVI.EU, en we willen dat blijven doen, op een duurzame manier, zowel in binnen- als in buitenland. Het partnerschap met Securex zorgt meteen voor een nieuwe injectie aan kapitaal & knowhow. En onze nieuwe en bestaande klanten worden er alleen maar beter van, want met een gezamenlijk aanbod zullen we onze klanten nog beter kunnen bedienen en ontzorgen zodat ze hun focus volledig op hun corebusiness kunnen richten. » 

Belangrijke spelers op de Europese markt

BVI.EU is vandaag actief in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg en kende de afgelopen jaren een indrukwekkend groeitraject. Ook Securex opereert in vrijwel al deze landen.

Securex ondersteunt als HR-dienstverlener ondernemers en werkgevers in de ontwikkeling van hun onderneming en hun personeelsbeleid. Dat doet het met een breed geïntegreerd aanbod van diensten, die variëren van HR-administratie en loonberekening tot preventie en welzijn op de werkvloer, talentontwikkeling van werknemers en verzekering van inkomens. Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Spanje.