Skip to main content
Achter de schermen in Parc De l’Europe Green Business Park

Op donderdag 20 april organiseerde BVI.EU een keynote in Parc de l’Europe Green Business Park in Waver! We bouwen daar nu aan de laatste fase met gloednieuwe kantoren/B2B-showrooms. Vanaf medio 2024 zullen bedrijven hier hun intrek kunnen nemen.

We hadden het plezier om niemand minder dan de burgemeester van Waver Anne Masson te ontvangen, alsook een handvol ondernemers vanuit Waver en omstreken. Chief Development Officer Geoffroy Dumonceau verzorgde daarnaast ook een keynote rond de BREEAM Excellent-certificering, en hoe we die bij BVI.EU zelf wensen te halen. Zo een BREEAM Excellent-certificaat is het meest populaire duurzaamheidscertificaat in Europa wat betreft ecologische impact.

Duurzame kantoren voor de toekomst

Een sterke focus op energietransitie en thermisch comfort: daar draait het in Parc De l’Europe Green Business Park om.  Dit bedrijvenpark voldoet bovendien aan de strengste eisen op het gebied van ecologie en duurzaamheid. Zoals in al onze bedrijvenparken hebben we gekozen voor de meest geavanceerde technologieën op het gebied van hernieuwbare energie. Geothermische warmtepompen en zonnepanelen op het dak van het gebouw maar ook op het dak van de parkeerplaats zullen de belangrijkste energiebronnen zijn, waardoor het gebouw zelfvoorzienend wordt.

Geoffroy Dumonceau, Chief Development Officer van BVI.EU, legt uit: “BVI.EU hecht veel belang aan de duurzaamheid van haar projecten en is een pionier op dit gebied. Met geothermische energie kunnen we bijvoorbeeld op een uiterst efficiënte manier de warmte of koude opwekken die nodig is om het thermisch comfort van de bewoners te garanderen. Voor het kantoorgebouw streven we naar een BREEAM Excellent-certificaat: een uitstekende referentie voor een duurzaam kantoorgebouw. Kortom, een bevoorrechte plek waar ondernemers zich kunnen vestigen en groeien, gecreëerd door BVI.EU”.

Bedrijfsruimten op maat voor onbeperkte groei

Parc de l’Europe Green Business Park bestaat uit 55 kmo-units met in totaal meer dan 10.000 m² vloeroppervlakte, evenals een kantoorgebouw van 3.600 m² met 756 m² showrooms en een commercieel complex van 9.000 m² voor het bedrijf Mitiska.

Met zijn modulaire kmo-units – geschikt voor logistiek, opslag, distributie en ander gebruik – is het bedrijvenpark de ideale optie voor kmo’s die behoefte hebben aan flexibele ruimte voor specifieke behoeften. Deze units worden gekenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit qua oppervlakte, met oppervlaktes van 144 m² tot 1.500 m².
De 3.600 m² kantoorruimte op vier verdiepingen varieert van 221 m² tot 876 m² per niveau. De tweede en vierde verdieping beschikken elk over een groen terras op het zuiden. Tot slot bevinden zich op de begane grond van het gebouw de twee showrooms (elk ongeveer 378 m²).